Hvad er forskellen på Crepes og pandekager?

Crepes er Frankrigs svar på pandekagen. Ordet er af fransk oprindelse og betyder “curled” eller “krøllet.” Denne franske national dessert er en helt tynd og glat udgave af den klassiske danske pandekage.

Den klassiske pandekage som vi kender den, er en nem og simpel opskrift bestående af få ingredienser, hvor konsistens og stegning ikke har den helt store betydning for pandekagens endelige udtryk. Den klassiske danske pandekage er ofte tyk og fedtet.

Crepes derimod har en mere kompliceret fremgangsmåde. Dejens konsistens har stor betydning for den franske udgave af pandekagens endelige resultat. Den må nemlig hverken være for tyk, for klumpet eller for ujævn. Dejen skal være tynd, nærmest flydende og glat i konsistensen.

Pandekagen som vi kender den bliver ofte serveret rullet sammen med sukker, marmelade eller flormelis, hvorimod den franske Crepe bliver foldet sammen til en trekant og serveret som dessert pandekage, med tilbehør som f.eks den traditionelle beurre Suzette, der er en sauce, primært bestående af appelsin- eller mandarinjuice, karamelliseret sukker og likør.

Crepes kan også serveres som madpandekager med fyld. Dog bliver den klassiske franske madpandekage kaldt Galette. Galette bages med boghvedemel og serveres med diverse kød, salater og grøntsager.

I dag bliver Crepes og Galette serveret både på nogle af de fineste restauranter og spisesteder, men bliver populært serveret som take-away og streetfood i hele verden.

Hos Crepe’Tastic, bestræber vi os på at lave Crepes og Galette af bedste kvalitet. Vores gluten- og laktosefrie pandekager er naturligvis lavet med respekt for de originale franske opskrifter.

Vores madpandekager er lavet på økologisk boghvedemel, der gør vores pandekager unikke og velsmagende. Dem serverer vi populært med smeltet goudaost og stuvet spinat, eller med tilbehør som kylling, frisk salat og grønsager. Som dessertpandekager, serveres pandekagerne med enten den velsmagende klassiker nutella, årstidens bær, Grand Marnier eller cremet softice som tilbehør.

pancakes-4410605_1920 (1).jpg

HVOR STAMMER PANDEKAGEN FRA?

Crepes ingredienser og tilbehør samt deres forklaring

Hvad er boghvedemel?

Boghvedemel er en glutenfri urt, der tilhører pileurt-familien. Boghvedemel bliver som oftest brugt til bagning af f.eks den franske madpandekage Galette, grød eller blinis. Boghvedemel er særligt populært fordi det har et højt indhold af aminosyre som f.eks Lysin, samt indeholder diverse mineraler som f.eks magnesium, jern og calcium.

Hvad er Nutella?

Nutella er en populær smørepålæg fra Italien, med hasselnødder, kakao og sukker som primære ingredienser. Den velkendte cremede smørelse bliver f.eks brugt til morgenbrød, pandekager og desserter, og blev første gang præsenteret i 1946. Det var den velkendte konditor Pietro Ferrero, der i følge nutella.dk i forbindelse med Anden Verdenskrigs slutning, udtænkte en sød pasta der kunne udfylde folks trang til kakaobønner, som der var stor mangel på under krigen.

Hvad er Grand Marnier?

Grand Marnier er en fransk likør lavet på destilleret appelsinsaft og cognac, med en alkoholprocent på 40. Grand Marnier stammer fra 1880 og bruges traditionelt i diverse drinks og desserter. Likøren er specielt kendt for at være tilbehør til crepes, hvor crepes, likøren og karamelliseret sukker tilsammen udgør den populære dessert crepes Suzette.

Hvad er Softice?

Softice er en luftpisket vaniljeis, der med dens cremede konsistens, har charmeret sig ind hos folk siden 1930. Den cremede is stammer oprindeligt fra USA, men er blevet en populær dessert eller sommer nydelse for danskerne. Softice bliver de fleste steder vendt og luftpisket i en softicemaskine, der har en temperatur på 4 grader, og først når softicen kommer ud igennem maskinen, fryses den og bliver til den velkendte is, der serveres traditionelt i en isvaffel, en belgisk vaffel eller en pandekage.

Said Kiani